PT Cruiser Finland

Foorumi

Post Reply
Forum Home > Vikalista > Tuuletin

jussi83
Member
Posts: 2

2001 Tourist Editioni tuuletin/ilmastointilaite tökkii. Siihen vaihdettiin ilmatointilaitteen nesteet viime talvena, joten en usko , että vikaa löytyy sieltä. Aina ajon alussa tuuletin ja ilmastointi toimii aivan normaalisti, mutta jonkin matkaa ajettuani ( n.50 km) fläktistä ei tule muuta kuin jurina. Eli ei sen enemmän kylmää kuin kuumaakaan ilmaa. Sama homma on tapahtunut useamman kerran, sekä talvella, että kesällä. Ja taas jonkin matkaa ajettuani, kun fläkti on ollut nollilla, ja laitan se uudelleen päälle se alkaakin pelittämään; kumma kyllä. Onko kyseessä kompuran releestä, ilmastointilaitteen freoneista vai mistä?


Jussi

August 15, 2010 at 2:02 PM Flag Quote & Reply

Juha
Administrator
Posts: 685

Jos oikein ymmärsin niin lämppärin puhallin ei aina toimi.

Sama puhallin on käytössä oli sitten puhaltimen säätö ilmastonnilla tai lämmityksellä. veikkaus on että itse puhaltimen moottorissa on vikaa... hiilet tai laakerit loppu, jolloin hetken aikaa nollilla ollessaan taas jaksaa käydä, kunnes alkaa jurista.


- kun kääntää puhaltimen ilmatoinnille (siniselle alueelle) naksahtaa kompuran maagneettiventtiili kiinni, jolloin mottorin kierrokset tyhjäkäynnillä laskee ja melkein aina myös syylärin flekti käynnistyy nopealle puolelle.

-jos kylmäaine on vähissä, kompura ei kytkeydy.

-jos syylärin flektin nopeampi puoli on rikki kompura menee vain hetkeksi päälle.


Tässä ohjeita lämppärin puhaltimen irroitukseen:

http://ptcruiser.webs.com/apps/forums/topics/show/3112486-puhaltimen-moottori--
500,000km experiencies with PT-Cruiser:

 

August 15, 2010 at 3:42 PM Flag Quote & Reply

You must login to post.