PT Cruiser Finland

Foorumi

Post Reply
Forum Home > Vikalista > Sumuvalot

Nokke
Site Owner
Posts: 496

No nyt tuli esille kiusallinen juttu. Melkein aina kun laitan vilkun oikealle, sumuvalot syttyvät päälle. Ne tietty sammuvat kun vilkku menee pois päältä, mutta ei kiva homma silti! Tämä siis aina kun valot ovat OFF asennossa. Kun valot ovat normaalisti päällä, ongelmaa ei esiinny. Kun kerran kärryssä on valomuisti, eipä sitä aina haluaisi vääntää namiskaa paria kertaa, mutta aloin kyllä heti sitä tekemään. Onko kellään tietoa/korjausehdotusta tällaiseen kosketushäiriöön?Jussi vastaa:

Sumuvalojen sammutus tappi C hieman liian lyhyt on veikaus.


Kuvat:

http://www.juhasuomela.com/pt-cruiser/index.html


Helppo yksinkertainen vian eliminointitapa on napata sulake konehuoneen puolelta irti, jolloin ei vilku sumarit.

--


February 19, 2010 at 12:13 PM Flag Quote & Reply

Nokke
Site Owner
Posts: 496

Käsitykseni mukaan kysymyksessä ei oikeastaan ole vika vaan ominaisuus? Edelliseen Pt:hen (vm.2002) vaihdettiin vilkkuviiksi kun sumuvalot olivat päällä niin halutessaan oli pirssi sitten ajossa tai ei. Nykyiseen (vm.2005) vaihdettiin vilkkuviiksi kolme viikkoa rekisteröinnistä kun sumuvalot syttyivät käytettäessä vilkkua oikealle päin. Ainoa positiivinen asia oli, että jälkimmäisessä tapauksessa takuu korvasi uuden viiksen. Jotenkin on sellainen kutina, että ennen kuin kahden vuoden takuu umpeutuu viiksi vaihdetaan vielä ainakin kerran. Ajokokemuksen perusteella samanlaista viiksikatkaisija käytetään ainakin Neonissa ja Sebringissä? Luulisi valmistajan ottavan ongelman tosissaan?

--


February 19, 2010 at 12:13 PM Flag Quote & Reply

Nokke
Site Owner
Posts: 496

 

 

Minullakin alkoi tuo sumuvalojen vilkunta vajaan viiden vuoden kohdalla.

Ongelman syy oli se, että viiksen keskeltä katkaisijakoneistoon tuleva pyöreä tappi oli kuluttanut sitä valkoista vastapalaa, joka hoitelee liikkeen siihen sumuvalon kontaktiin.


Yritin sulatella muovia siihen vastapalaan, mutta ei oikein hyvin onnistunut. Sitten liimasin ohutta (n. 0,5mm) suht kovaa muovia sen valkoisen vastapalan koko alueen päälle ja tämä on toiminut siitä asti hyvin (vajaan vuoden tähän mennessä).

 


Jos tarpeen, saattaisin toimittaa tuosta kuvan, edellyttäen että löydän sen.


--


February 19, 2010 at 12:14 PM Flag Quote & Reply

Nokke
Site Owner
Posts: 496

Keke:

Minulla meni aikanaan katsastuksesta läpi vaikka kytkin vilkutti sumuvaloja. Aika kauan katsastusmies viiksen kanssa sääti, mutta lopulta vain totesi että sumarit vilkkuu.

 

Se aika vs km-määrä voisi olla niinkin, että koneisto kuluu sitä käytettäessä, eli suuret kilometrimäärät kerätään suoraan ajamalla, vilkkua vähemmin käyttämällä (?). Jos vilke ilmenee kun viiksi vähänkin liikahtaa, oire viittaa saamaan vikaan kuin minulla oli.

 

Tänään sensijaan kiinnitin huomiota siihen, että pitkät ja lyhyet näyttävät olevan yhtäaikaa päällä. Ei kai näin pitäisi olla? Saattaa tulla viiksikoneisto avattavaksi uudelleen, samallahan sitten näkee miten tuo sumarin muovi on kestänyt.


--


February 19, 2010 at 12:17 PM Flag Quote & Reply

Nokke
Site Owner
Posts: 496

Keke:

PeeTee, onko tuo vasen viiksikytkin niin selvä asia, että sen voi saksasta ostaa kuka vaan? Tuli vaan mieleen kun saksassa on sikäläinen tuttu (open-source yhteisössä mukana) joka ehkä voisi kuluja vastaan hoitaa tuon postiin. Ei olla tuollaista tehty, mutta voisin kysyä jos tarpeen. PayPalilla ainakin hoituisi eurojen siirto. Laita vaikka privaa, ei kysyminen mitään maksa.


Peetee:

Noh, selkeää se todellakaan ei ole tällä saksankielen 'taidolla' ; ja sikäläiset yhdyssanahirviöt tuntien... vähän tuntuu olevan hukassa kun vastaan tulee jotain "ktatzenblummerswitchundwagenplaftenbauern"

 

Mutta jos kyselee vaikkapa termeillä "Links Licht/Lenkstockschalter für PT Cruiser" niin kyllä pitäis aika liki olla oikeaa osaa... Hintaluokan löysin jostain sikäläisestä foorumista, jossa tuskailtiin saman vian kanssa.. donnerwetter!

 

Paypal on tosi hyvä rahansiirtosysteemi, harmi vaan että saksalaiset vierastaa sitä eli harvalla firmalla on se käytössä, johtuneeko sikäläisten nuukuudesta (myyjä joutuu maksaan provikat käyttäessään Paypal'ia)

 

Tarkennus vielä tähän loppuun: itse en tarvi (ainakaan vielä ) viiksikytkintä mutta joku tässä threadissa kyseli että mistähän löytyis ja kattelin vähän nettiä että voisinko olla avuksi....


--


February 19, 2010 at 12:20 PM Flag Quote & Reply

Nokke
Site Owner
Posts: 496

Jussi:

Harmillista kellä sumuvalot vilahtelee itsekseen.

 

Sumuvalojen kytkentä on sellainen, että sähkönsyöttö ei ole virtalukon tai parkkisähköjen takana, vaan on suoraan sulakkeen kautta akulta. Eli sumuvalot voi syttyä itsekseen myös auton ollessa parkissa, jos viiksikytkimen kontaktit koskettaa toisiaan, siis se valkoinen muovitappi on sulanut liiian lyhyeksi.

 

Jonain päivänä on sitten akku tyhjä. Olis varmaan viisasta ottaa sumuvalojen sulake pois kun kytkin alkaa sohlaamaan...

 

Ja katsastuksessa ei ole ongelmia, jos poistaa polttimot sumuvaloista, silloin ne on deaktivoitu Ei siis tarvitse poistaa lyhtyjä tai maalata niitä korinvärisiksi. Tämä ohje oli jossain katsastaja palstalla, kun monissa automerkeissä vesi pilaa lamput ja alkaa olemaan yleinen ongelma.

 

Oman kytkimen laitto viiksikytkimen tilalle on vaihtoehto, mutta määräysten mukaan sumuvalot eivät saa syttyä ilman parkkeja...


--


February 19, 2010 at 12:21 PM Flag Quote & Reply

Nokke
Site Owner
Posts: 496

 

Siispä olin katsastuksessa, ja tulipa merkintä että sumuvalot pitää korjata. Kerroin, että eipä tarvitse, jos ne on poistettu käytöstä.

 

"kaikkien valojen pitää toimia ja sehän olisikin sitten helppoa katsastelemista kun vaan polttimoita irroittelee" oli katsastusmiehen vastaus.

 

No, laitoin sitten AKE:lle kysymyksen ja sieltä tuli tällainen vastaus:

 

"Jos sumuvalot ovat alkuperäiset riittää, että polttimot ja johdot poistetaan.

On myös suositeltavaa, että valot peitetään.

 

Jälkiasennetut sumuvalot tulee poistaa kokonaan."

 

 

Ajattelin mennä tässä lähipäivinä hakemaan uuden rekisteriotteen ilmankorjauskehoitusta...


--


February 19, 2010 at 12:23 PM Flag Quote & Reply

Nokke
Site Owner
Posts: 496

Jrkk:

Heps.

Itse korjasin siten että lämmitin hieman sitä valkoista osaa jossa se tappi on,

ja taivutin hieman ylös jotta tapin lyhenemä kopensoituu.

 

Nyt toimii hyvin ja sitten tietysti rele siihen kontaktin perään.

 

Sen voisi varmaan korjata myös niin että muovitapin katkaisee kokonaan pois ja korvaa uudella, mahdollisesta vaikka 2mm ruuvilla, vähän epoksia sinne kuoppaan ruuvia tukemaan.


--


February 19, 2010 at 12:25 PM Flag Quote & Reply

Nokke
Site Owner
Posts: 496

McGeiger:

Jaha, nyt se iski minunkin autooni. Varsinkin oikealle vilkuttaessa ja pitkiä valoja vaihdellessa tulee vilauteltua sumuvaloja, noloa. Enkä saanut edes sulaketta pois, koska katsastusmies rikkoi maanantaina konepellin avausvaijerin.

 

Tämä taisikin sitten olla se viimeinen tyyppivika mikä minun autostani puuttui. Etutukivarret, puslat, raidetangon päät, takavakaajan watts-linkki, keskuslukitus, mittarivalot, sähköikkunoiden katkaisijat, nariseva penkki, ruostuva takaluukku, nokka- ja kampiakselin vuotavat stefat, pätkivät sytytysjohdot, pykivä alipaineletku, pvc-venttiili, vuotava syyläri ja haljenneet etujarrusylinterit olen ainakin kerännyt tässä kolmen vuoden aikana.

Tän syksyn bonuksina on hajonnut takaiskari, hajonnut etu-umpion kiinnitys (hajottivat huollossa turhassa lampunvaihdossa) ja irronnut konepellin avausvaijeri (tämän taasen rikkoi se katsastusmies).

 

Keksiikö joku jotain muuta vikaa mitä vielä voisi odottaa? Vai vaihdanko suosiolla Jaguariin niin saan uusia vikoja?


--


February 19, 2010 at 12:26 PM Flag Quote & Reply

Nokke
Site Owner
Posts: 496

McGeiger:

En tiedä mitä siellä oikein oli tehty. Ajovalo toimi vuosihuoltoon ajaessani ihan normaalisti. Lamppu oli kuitenkin sattunut juuri sopivasti pimenemään siinä nosturilla, eli olivat vaihtaneet lähivalon polttimon. Vanhaa ei tietenkään enää ollut tallessa. Jos se olisi ollut tallessa ja oikeasti palanut, olisin saanut uuden tilalle koska kyseessä oli pari viikkoa vanha erikoispolttimo.

 

Tämähän oli kovin mieltä ylentävää, varsinkin kun sen erikoispolttimon tilalle oli laitettu sekä teholtaan että värisävyltään kynttilää vastaava tuikku. Eli ei muuta kuin varaosakaupan kautta kotio ja taas polttimoa vaihtamaan.

 

Kotiin päästyäni huomasin ajovalon suuntauksen olevan ihan pielessä eikä säätökään onnistu: säätöruuvi pyörii tyhjää ja umpio heiluu ylös alas kun alareuna ei ole kiinni missään. Great.

 

Mitään edellä olevasta ei tietysti pysty todistamaan huollon virheiksi, onhan nämä ihan oikeastikin voineet sattua siinä parin tunnin aikana minkä auto huollossa vietti. Kyllähän se ajovalon polttimo (ja muutama muukin polttimo) voi mennä pimeäksi juuri sopivasti huollon pihassa, ja kyllähän se umpion kiinnitys voi kotimatkalla pettää vaikka keskivertoa isomman kärpäsen osumasta. Mutta jos joskus vielä erehdyn viemään auton merkkihuoltoon, muistan kyllä tästedes erikseen mainita että polttimoita ei saa vaihtaa (eikä rikkoa).

 

 

Tuosta edellä olleesta listasta muuten unohtui katkennut pyöränpultti (uusi piti tilata jostain ulkomailta ja jarrut purkaa asennusta varten) sekä huutava ohjaustehostin, nekin on tullut koettua.


--


February 19, 2010 at 12:27 PM Flag Quote & Reply

Nokke
Site Owner
Posts: 496

ErPi:

juu kannattaa unohtaa autokeskus.. virosta http://www.topparts.ee/index.php/504 . tuli vastaus-->> "Tere, viiksikytkin #5073051AB hinta on 99€ Tilaus kestää noin kaksi viikkoa" liike kuulemma siaitsee jossain mustamäellä.. eli juomapuolta hakemaan ja osia toiseen kärryyn

--


February 19, 2010 at 12:29 PM Flag Quote & Reply

Nokke
Site Owner
Posts: 496

McGeiger:

Tuli sitten viikonloppuna korjattua sumuvalokatkaisin tällä PeeTeen loistavalla vinkillä, kiitos!

 

Rattiakselin suojukset irti (2 ruuvia), viiksisysteemi irti (2 liitintä ja 2 ruuvia), viiksisysteemi auki (2 ruuvia), kontaktien puhdistus, pieni napaus kohoumaan ja paketti takaisin kasaan = 15min homma. Toivottavasti kestää taas vähän aikaa.


--


February 19, 2010 at 1:18 PM Flag Quote & Reply

gtturbo
Member
Posts: 161

eilen hain uuden kesti tulla 11kk mutta kannatti odottaa

April 29, 2010 at 8:22 AM Flag Quote & Reply

Axu
Member
Posts: 154

Mulla taasen jäi viikko sitten sumarit palamaan, eikä sammuneet enää muuten kuin painamalla viikseä käsillä. Tietenkin just silloin kun oli mieletön kiire, ja se sulake on mukavasti sijoitettu sinne konehuoneeseen. Ei muuta kuin akku irti. Kaivelin sitten illemmalla sen sulakkeen pois, nyt pitäis sitten varmaan noilla ohjeilla yrittää saada se fiksattua kuntoon.... Ei viitsis sitä viikseä kokonaan uusia ton takia.

April 30, 2010 at 3:18 AM Flag Quote & Reply

gtturbo
Member
Posts: 161

p...... oli kytkin väärä ei ollut sumuvaloja olenkaan eikun vaihtamaan niin seuravassa oli vain etusumarit nyt joutuu tilamaan englanista !!! ps onko joku tilaamassa tuolta pt companysta ?????

June 10, 2010 at 10:59 AM Flag Quote & Reply

gtturbo
Member
Posts: 161

no tuli tilattua pt companysta viimeviikon keskiviikkona eilen sai hakea postista tuli samalla uudet mittarinvalot

June 29, 2010 at 7:24 AM Flag Quote & Reply

McGeiger
Member
Posts: 18

Tee-se-itse -korjaus sumuvalokatkaisijaan kesti sitten vähän vajaan vuoden. Viikonloppuna jouduin taas purkamaan viiksen ja napauttamaan kytkimen koloa hieman matalammaksi. Tämä korjaus ei enää ensi vuonna toimi, eli seuraavaksi pitää pidentää kytkimen vapauttavaa tappia tai tilata uusi kytkin.

September 6, 2010 at 4:59 AM Flag Quote & Reply

Fikke
Member
Posts: 10

Terve teille. Nyt iski tämä sumuvalokytkimen vika. Oletteko keksinyt muita korjauskonsteja tai miten nämä jo käsitellyt ovat toimineet?

September 27, 2011 at 12:57 PM Flag Quote & Reply

Nokke
Site Owner
Posts: 496

Helpoimmalla pääsee kun nappaa konepellin alta sulakkeen irti.. Ja muistaa sanoa asiasta kun katsastusmies autoa kiertää... Taisikin tuo neuvo jo olla mainittuna...


Toinen vaihtoehto on napata lamput etusumareista pois..

--


September 27, 2011 at 3:12 PM Flag Quote & Reply

Juha
Administrator
Posts: 685

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/00-05-pt-cruiser-head-light-switch-/190574225782?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2c5f1be976

45$

Ebay vois olla asiaa myös. Ameriikan malleista en tiedä, puuttuuko takasumuvalokytkin? Englanti-Saksa voi olla parempi vaihtoehto. Itse olen kohta ruuvaamassa päivänvalot sumarien tilalle, Syöttö vain virtalukon takaa, niin homma pelaa, kun ei parkkeja enää tarvita päivisin...

September 28, 2011 at 2:13 AM Flag Quote & Reply

You must login to post.