PT Cruiser Finland

Foorumi

Post Reply
Forum Home > Yleinen > PT Cruiser 2.0 vm 2001 Airbag-valo

DenizAti
Member
Posts: 14

Postasin jo edellisen topicini loppuunkin, mutta todennäköisesti uusi postaus tavoittaa kyseisen ongelman ratkaisun helpommin, eli:

Alkuperäinen ongelma, minkä takia pomppas katsastuksessa on se perhanan Airbag-valo!! Se palaa nyt kokoajan. Penkkien alta liittimet irroteltu ja putsailtu, ratissa oleva liitin irrotettu ja tsekattu, OBD ei anna mitään vikakoodia, eikä avaimen on-off-on-off-on vääntely. Miten ihmeessä saa tietää, mistä tuon airbag-valon palamiseen johtavaa vikaa lähtee etsimään?? Miten varmistaa, onko esim. tuo kellojousi? Vai pitäiskö katella vielä sitä OCR (tai mikä keskusyksikkö nyt onkaan, mutta ohjannee airbag juttuja) siellä lattiassa penkkien välissä?

September 9, 2017 at 4:18 AM Flag Quote & Reply

DenizAti
Member
Posts: 14

Kokeiltiin resetoidakin ottamalla molemmat akunkengät irti ja kiinni toisiinsa 20 min, mutta ei edes resetoitunut...

No, noin viikon päästä pitäis päästä kokeilemaan vikakoodien lukua laitteella, mikä lukee myös PT Cruiserin airbagjutut.

September 10, 2017 at 3:36 AM Flag Quote & Reply

DenizAti
Member
Posts: 14

Onko muuten tietoa, miksi tuo OBDII lukija ei anna vikakoodia, vaikka airbagvalo palaa? Saa kyllä yhteyden ja on näyttänyt muita koodeja vikojen ollessa päällä, esim. se vesikierto-ongelma. Auton "oma" lukija (virta on-off-on-off-on) antoi vaan vikakoodin, kun oli ollut akku useasti pois päältä.     Onko se oikeesti niin, että vain DRBIII lukija näyttää kaiken? Vai onko airbag vialle olemassa vielä joku oma lukija?


September 12, 2017 at 1:47 AM Flag Quote & Reply

DenizAti
Member
Posts: 14

Yksinpuheluksihan tää meni, mutta tuo airbag valo ongelma on nyt ratkaistu. Loppujen lopuksi Motonetin korjaamolta löytyi vikalukulaite, mistä nähtiin vain kohde. Matkustajan turvatyyny. Ja liitin, mikä tässä tapauksessa piti putsata todella hyvin, oli kojelaudan alla todella hankalassa paikassa ja tietty erittäin lyhyillä piuhoilla.

No eipä sit muuta, kun katsastuskonttorille näyttämään. Alkuperäisestä katsastuksesta oli sit niin kauan aikaa, että tää oli kokonaan uus katsastus. No tää katsastustyyppi löysikin sit pari uutta vikaa!! Keinuakseli takana ja raidetangonpää...

Eipä tuossa muuten sen kummempaa, mutta ihmetyttää se, että autolla ei ole ajeltu tuon juhannuksen jälkeisen katsastuksen jälkeen, vaan on ollut tallissa korjattavana... Vähä oli herättäny katsastusmiehessäkin ihmetystä, että miksi ei oltu silloin kesällä huomattu!

September 30, 2017 at 8:51 AM Flag Quote & Reply

Nokke
Site Owner
Posts: 496

Katsastusmiehissä on eroja... Toiset sanoo puslistakin vain että korjaa, toiset laittaa hylkyyn..

Jos haluaa paikantaa vian lähteen tarkasti, vaatii se Chryslerin oman lukijan, noi yleismalliset antaa vain osviittaa.  Kuulemma airbagien kanssa ei missään tapauksessa koskaan ikinä saisi autossa olla akku kytkettynä, jos airbag on irti, muuten vaatii merkkihuollon nollaamaan.

--


September 30, 2017 at 4:08 PM Flag Quote & Reply

You must login to post.