PT Cruiser Finland

Foorumi

Post Reply
Forum Home > Yleinen > 2.4 Automaatti vai manuaali

Jonev
Member
Posts: 9

Ensimmäinen viesti tälle foorumille. Toivotaan ettei taso hirveästi laske.

Tuollainen mahdollismman uusi cruiseri on ruvennut kovin kiinnostamaan. 2006 tai tuoreempi. Saa tarjota, jos hyvästä olet luopumassa.

Kävin yhtä 2,4 autostickillä kokeilemassa. Vaihteiston toiminta ei oikein vakuuttanut. Suurin syy varmaan koneen väännön puute, jos näitä vanhoja tekstejä täältä lukee. Taitaa olla moottorissa myös syy suuren kulutukseen, mutta vaihteisto ei varmaan helpota tilannetta.

Ajatuksena olisi manuaalikin vielä testata. Automaatti kyllä miellyttäisi enemmän, mutta onko ajotuntumalle tehtävissä mitään? Tuntuu, että pienemmillä kierroksilla vaihteisto luistaa reippaammin ja hieman enemmän kaasua niin haetaan liki pienintä pykälää. Eroa esim Volvon 2,4l kone automaatilla on todella paljon.

August 3, 2017 at 4:51 AM Flag Quote & Reply

Juha
Administrator
Posts: 685
Laatikko on hyvä, mutta koneesta puuttuu vääntö. Tulee toimeen ihan hyvin näillä 40-60 Suomen nopeuksilla, kun leppoisasti ajelee. GT sitten ja hämmentää sitä keppiä, niin liikkuu liukkaasti ja aina tuntuu olevan vähän kiire :)
--
500,000km experiencies with PT-Cruiser:

 

August 3, 2017 at 10:36 AM Flag Quote & Reply

Turo
Administrator
Posts: 221

Suomalainen maahantuoja ei käsittääkseni tuonut 2006 --> facelift mallia muuta kuin 2,4 automaattina. Nettiautossa on toki tuostakin mallista ollut joskus jotain manuaaliversioitakin myynnissä. On se automaatti kyllä mahdottoman mukava, mutta luulenpa että siitä tosiaan saa maksaa lisähintaa bensankulutuksen muodossa. Ainakin omakohtainen kokemukseni 2,0 manuaalista ja 2,4 automaatista on sen suuntainen. Nyt jos olisin ostamassa cruiseria päätyisin manuaaliin, ihan vaan taloudellisista syistä.

--

2,0 Touring M5 --> 2,4 Touring A4

August 4, 2017 at 5:03 AM Flag Quote & Reply

Jonev
Member
Posts: 9

Facelift mallia ei tosiaan näy juuri manuaalina Suomessa, mutta Ruotsissa näyttää olevan melkein kaikki. 1,6 konettakin näkyy olevan, joka ei vaikuta tämän kokoiselle autolle sopivalta.

Dieselikin vaikuttaa vaihtoehdolta jos kulutusero on jopa 3-4l luokkaa/100km. Ei tarvita hirveästi kilometrejä, jotta kannattaa. Verot näyttäisi olevan n.280 Eur/v bensa mallia enemmän.

Paperilla koneessa on vääntöä reilusti bensakonetta enemmän.

Täytyy varmaan yrittää noita eri malleja vielä yrittää koeajaa.


August 4, 2017 at 3:02 PM Flag Quote & Reply

Jonev
Member
Posts: 9

Jonev at August 4, 2017 at 3:02 PM

Facelift mallia ei tosiaan näy juuri manuaalina Suomessa, mutta Ruotsissa näyttää olevan melkein kaikki. 1,6 konettakin näkyy olevan, joka ei vaikuta tämän kokoiselle autolle sopivalta.

Dieselikin vaikuttaa vaihtoehdolta jos kulutusero on jopa 3-4l luokkaa/100km. Ei tarvita hirveästi kilometrejä, jotta kannattaa. Verot näyttäisi olevan n.280 Eur/v bensa mallia enemmän.

Paperilla koneessa on vääntöä reilusti bensakonetta enemmän.

Täytyy varmaan yrittää noita eri malleja vielä yrittää koeajaa.


Kävin ajamassa vielä toisen automaattiversion. Tämän laatikko pelasi hienosti ja hankittua han se tuli. Hakusessa oli mahdollisimman siisti yksilö. Ihan niin siisti ei ollut kuin oli toiveissa, mutta eipä näitä vähemmän ajettuina liikaa ollut tarjolla.
August 7, 2017 at 11:34 AM Flag Quote & Reply

Jonev
Member
Posts: 9

Jonkin verran on tullut jo ajoakin sekä hieman huollettu. Vaihteisto pelaa omaan makuun jo ihan ok. Jossain tilanteissa voisi heittää kyllä isompaa pykälää sisään herkemminkin. Erittäin suuntavakaa ja muutenkin mukava ajotuntuma. Kytkimet ja katkaisimet ovat hieman suurpiirteiset ja tekevät myös hieman halvan vaikutelman. Edellisessä ajopelissä oli automaatti ilmastointi ja nyt sen huomaa kuinka vaivaton se on. Nyt täytyy aina hieman räplätä säätimiä, jotta on sopiva sisälämpötila.

Nurkkapyörityksessä kulutusmittarin mukaan 12l/100. Täytyy mielenkiinnosta laskea todellinenkin kulutus. Tämä taso vielä menettelee, mutta ei haittaisi vaikka kulutusta saisi pudotettua.

Lasinpyyhkijät eivät palautuneet omaan asentoon vaan pysähtelivät miten sattuu. Purin pyyhkijän moottorin esiin ja ruiskuttelin liittimiin puhdistusta. Johan rupesi  pelaamaan.

Ajovalon polttimonkin vaihto tuli tehtyä. Oliskohan kellään tuohon oikean sisälokasuojan ehjää luukkua?

Oikean puolen etuoven aukon tiiviste ja ns.tippalistan tiiviste oikealle puolelle pitäisi myös löytää. On näköjään hieman nirhautumaa.

Vetokoukku pitäisi myös askarrella. Löytyykö liitiimillä varustettua johtosarjaa muualta kuin merkkiliikkeestä?

Kangassisusta on hieman vaisu. Puolinahkaverhoilu olisi mukava. Täytyy varmaan käydä verhoilijaa jututtamassa. Näissä ei taida olla ollut kuin tämä yksi kangasverhoilu tai kokonahkapenkit. Äänitaso voisi olla myös hieman matalampi. Onko kellään kokemuksia lisä äänieristyksestä. Missä kohdin eniten hyötyä?

Tällaisia ajatuksia tällä kertaa.

September 1, 2017 at 6:56 AM Flag Quote & Reply

Jonev
Member
Posts: 9
Edelleen on ajeltu ja pieniä huoltoa vaativia asioita on ilmaantunut. Etutukivarsien takimmaiset puslat ilmeisesti kolahtavat liikkeelle lähdettäessä. Tyyppivika siis. Uretaanipuslien sijaan tilasin Moogin problem solverit, joissa on pallonivel. Katsotaan miten asentuvat. Osat näyttävät ainakin laadukkailta. Pyyhkijän palautus ei toimi. Olen pari kertaa putsannut moottorin liittimen ja ongelma poistunut muutamaksi päiväksi. Kontaktia pitää yrittää parantaa. Auto-hakin irroitettavan vetokoukun tilasin ja yleismallin johtosarjan. Tilasin myös Curtin jenkkimallin johtosarjan, josta aion hyödyntää liittimet ja takavalojen välijohdot. Tuossa jenkkien 4-johtosarjassa tulee vilkut ja jarruvalo samalla johdolla pistokkeelle, joten jarruvalo pitäisi kierrättää ohjausboxin ohi. Sumuvaloa ei myöskään tuossa sarjassa ole. Täytyy lopulliset päätökset tehdä kun osat kädessä. Nuo muutama kumitiiviste ja ajovalon luukku pitäisi vielä etsiä. Vasen ajovaloumpio pitäisi kiillottaa ja lakata tai vaihtaa uusi. Raportoidaan kun edistystä tapahtuu.
September 23, 2017 at 12:42 AM Flag Quote & Reply

Turo
Administrator
Posts: 221

Mielenkiintoisia hommia näyttää olevan menossa. Kiitos tilannepäivityksestä!

--

2,0 Touring M5 --> 2,4 Touring A4

September 25, 2017 at 11:22 AM Flag Quote & Reply

teija
Member
Posts: 34

Minäkin täällä mielenkiinnolla luen, vaikken kaikkea niin ymmärräkään  :)  Onko tuo lokasuojan puuttuva luukkuläppä yleinenkn puute ja mikä niitä hukkaa?? Meiltäkin on puuttunut ja olen aikaisemminkin nähnyt siitä kaipailuja.

--


October 29, 2017 at 12:56 PM Flag Quote & Reply

junnus_
Member
Posts: 14

Tuohon vaihteiston toimintaan... Tomaattiloota on "oppiva" sillä menee n.100km siihen että oppii kuljettajan ajotyylin. Tämän olen huomannut kun emäntä on ajanut cruiserilla pari päivää ja itse lähden ajamaan niin laatikko vaihtaa miten sattuu. Vähän aikaa kun jaksaa ajella niin on taas hyvä omaan makuun. Joskus olen ottannut akkunavat hetkeksi irti jolloin laatikko lähtee "nollasta" eli ei ole kenenkään ajotyyliä muistissa. Tämä vaan tiedoksi niille jotka käy koeajamassa ja laatikko ei tunnu hyvältä. Laatikossa ei välttämättä ole mitään vikaa :)

--

-Chrysler PT Cruiser 2.4 Touring 2007

-Chrysler Neon 2.0 LE 1997

December 8, 2017 at 12:37 PM Flag Quote & Reply

Jonev
Member
Posts: 9

Aika vähän on tapahtunut. Auto-hakin irroitettava vetokoukku meni paikoilleen kuin elokuvissa. Vaikuttaa vielä laadukkaalta ja toimivalta kapistukselta. Ilman koukkua jää vielä siististi puskurin alle eikä pilaa perää.

Sähköpuoli ei mennyt yhtä sulavasti. Päätin käyttää Curtin sähkösarjan ohjausboxeineen. Liittimet ei tosin vaikuttaneet aivan huippulaadukkailta, mutta lukittuivat paikoilleen. Sähkön syötön vedin suoraan akulta 10A sulakkeen kautta ja reititin sisäkautta perään. Jenkkimallin boxilta tulee vilkku ja jarruvalo samoihin johtoihin. Päätin kokeilla laittaa jarruvalon menemään ilman releohjausta. Jenkkimallissa parkkikin tulee vain yhdellä linjalla, joten kahdensin sen rasiassa hyppylangalla. Kaikki pelasi sen hetkisessä kärryn kanssa mainiosti. Pistin vielä kaikki palamaan yhtä aikaa ja pelasi niinkuin pitikin.

Päätin vaihtaa kärryni isompaan. Tulenuuteen kärryyn töpselin iskiessä ei pelannut enää juuri mikään valo. Vilkku oikealle taitaa olla ainut. Autosta hävisi myös jarruvalot lukuunottamatta lisäjarruvaloa. Nyt olen ensimmäiseksi yrittänyt saada jarruvaloja pelaamaan. Irrotin johtosarjan auton johdoista ja kokeilin ilman. Irrotin akunkin n.15 minuutiksi, mutta edelleen ei jarruvalot suostu pelaamaan. Saisi tuon jarrun nyt ekana pelaamaan niin voisi sitten jatkaa muuta tutkintaa. Olisko mitä ehdotuksia, mitä voisi vielä testata/kokeilla.

December 18, 2017 at 12:41 PM Flag Quote & Reply

Turo
Administrator
Posts: 221

Mielenkiinnolla luin tuota vetokoukkutarinaa. Löytyihän sieltä sitten kovin tuttuakin asiaa. Nimittäin itseltäni on myös muutaman kerran peräkärryn vetämisen jälkeen jarruvalot hävinneet. Ratkaisu on ollut merkkihuolto, jossa ovat nollanneet vikamuistin kohtuullista korvausta vastaan ja jarruvalot ovat palautuneet. Toki kovasti minuakin kiinnostaisi edullisempi ratkaisu kyseiseen asiaan. 

--

2,0 Touring M5 --> 2,4 Touring A4

December 23, 2017 at 11:31 AM Flag Quote & Reply

Jonev
Member
Posts: 9

Päivitetään tätäkin ketjua taas. Jarruvalot syttyi palamaan vikakoodien poistolla. Varsinainen vika oli vikaantunut curtin ohjainboxi. Olisiko saanut vettä sisäänsä? Tilasin eurooppalaisen ohjainboxin ja peräkärryn valot ovat ainakin toistaiseksi toiminut. Yli 100 Eur meni sähköihin näinkin. Halvemmalla olisi tietysti päässyt kun olisi herätteet boxille ottanut, takavalojen johdot katkomalla ja liittänyt boxin johdot suoraan niihin. Näin säilyi johdot alkuperäisenä. Yritin takavaloihin sopivia liittimiä etsiä irrallaan, mutta ei tärpännyt.

Muuta päivitystä ei juuri ole tapahtunut. Keväämmällä sitten lisää.

March 1, 2018 at 11:01 AM Flag Quote & Reply

You must login to post.